2009-09-07 14:03:37• hírek • Szatmár.ro

Beszerelték az új tartályt a kakszentmártoni vízműnél

A hétfői nap folyamán végzett nagyszabású munkálatok miatt napközben teljesen leállították a kakszentmártoni vízművet, emiatt város szerte csökkentett nyomással folyt a víz illetve szünetelt az ivóvíz szolgáltatás. A vízüzem teljes leállítására egy 10 ezer köbméteres víztartály beszerelése miatt volt szükség.

A vízüzem leállítását megelőzően bizonyos előkészületeket végeztek az Apaserv Rt. munkatársai, vagyis fertőtlenítették és feltöltötték a Fagului, az ipari park és az egykori Kossuth-kert melletti vízüzem régi víztartályait, ugyanis a vízüzem leállítása alatt is biztosítani kell a rendszerben a minimális nyomást, hogy annak beindítása után minél hamarabb visszanyerje egyensúlyi állapotát a hálózat. Emiatt fordulhatott elő az, hogy egyes háztartásokban csordogált a víz, míg más helyeken egy csepp víz sem folyt a csapon.

Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, a vízüzem teljes leállítására egy 10 ezer köbméteres víztartály beszerelése miatt volt szükség. A most beszerelt víztartály segítségével az Apaserv akár csúcsidőben is biztosítani tudja a város vízellátását akár hat órán át. Ez a munkálat az ISPA projekt keretében végzett modernizáció részét képezi. Matuz Béla, főmérnök honlapunknak elmondta, ez az utolsó nagyszabású munkálat, melyet az ISPA projekt keretében végeznek, így a továbbiakban nem lesz szükség a vízüzem leállítására.

A hétfői nap folyamán körülbelül 30-40-en telefonáltak be vízkimaradás miatt az Apaserv diszpécserszolgálatához. A legtöbben amiatt panaszkodtak, hogy víz hiányában nem tudják elvégezni napi teendőiket.

Az elmúlt hét folyamán a régi víztartályok feltöltése miatt a város néhány pontján elszíneződött a víz. Matuz kérdésünkre elmondta, előfordulhat, hogy a vízüzem beindítása után is tapasztalható lesz a jelenség. Amennyire tudják, megpróbálják elkerülni ezt, mégpedig úgy, hogy csak fokozatosan indítják be újra a vízüzemet.


Egész nap dolgoztak a víztartály beszerelésén
Egész nap dolgoztak a víztartály beszerelésén


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: